02157691000
آژانس مسافرتی راز آسمان پایتخت

قلعه گونیو در باتومی

13 آبان ، 1403
راز اسمان پایتخت

بازدید از قلعه گونیو در باتومی

مسافران تور باتومی حتما باید سری به قلعه گونیو باتومی بزنند و از باستانی‌ ترین منطقه گرجستان دیدن کنند. این بنا در جنوب باتومی واقع شده است و تاریخ تاسیس آن به قرن اول و دوم بعد از میلاد برمی‌گردد. کاربرد اصلی این منطقه به مدت طولانی به عنوان یک پاسگاه مرزی معتبر بوده که در زمان امپراتوری روم از آن استفاده می‌کردند. 
در ادامه این گزارش، قلعه گونیو را به مسافران تور باتومی معرفی می‌کنیم.

ghale

تاریخ دور و دراز قلعه گونیو

بعد از زمان سلطه امپراتوری روم، قلعه گونیو در دوره بیزانس، مکان مهمی برای بازرگانان جنوا، یکی از شهرهای ایتالیا، بود. در سال 1547 نیز این منطقه توسط ترکان عثمانی تصرف شد و در سال 1878 ارتش امپراتوری روسیه در دیوارهای آن استقرار یافت. طبق تحقیقات گروهی از باستان شناسان که در سال 1974 در این منطقه کاوش می‌کردند، چندین سینی با سکه‌های طلا و جواهرات در آن کشف شدند.
تمام ابزارهایی که در قلعه گونیو پیدا شده‌اند در نمایشگاه گونیو و یا موزه باستان شناسی مرکزی آجارا باتومی نگه‌داری می‌شوند و گردشگران تور لحظه آخری باتومی می‌توانند از آن‌ها دیدن کنند. امروزه کاوش‌های مختلفی در این ناحیه صورت می‌گیرند که هر یک صفحه‌ ای جدید از تاریخ قلعه را نمایان می‌کنند. اکثر این یا فته‌ ها نیز به موزه‌ها منتقل می‌شوند.

ghale

مرمت قلعه گونیو

به دلیل قدمت بسیار طولانی که قلعه گونیو دارد، به تدریج در حال فرو پا شی بوده و به همین جهت از سال 1964 سعی کردند تا آن را حفظ کنند. این کار همزمان با کاوش‌های باستان شناسی صورت گرفت و بخش‌های مختلفی از قلعه مرمت شدند. البته تمام مرمت‌های اساسی قبل از ورود توریست‌ها و معروف شدن قلعه انجام شدند.
گردشگران تور باتومی 3 شب و 4 روز  باید توجه داشته باشند که امروزه بالا رفتن از دیوارها و قطعات مختلف قلعه ممنوع است. این قلعه محبوبیت زیادی دارد و اگر توریست‌ها در حفظ و نگه‌ داری آن تلاش نکنند، ممکن است آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری به این قلعه کهنسال وارد شود.

ghale

قلعه گونیو باتومی چه اهمیتی دارد؟

شاید برای گردشگران تور باتومی سوال برانگیز باشد که چرا بازدید از قلعه گونیو اهمیت دارد. سرزمین گرجستان از زمان‌های قدیم مورد توجه قدرتمندان بوده است و دلیل اصلی این اتفاق را می‌توان پل ارتباطی این سرزمین بین آسیا و اروپا دانست. همین جایگاه جغرافیایی باعث شده است که در گرجستان قلعه‌ها و استحکامات نظامی زیادی وجود داشته باشد. 
البته جنگ‌ های مختلف و بلا یای طبیعی به هر حال ردپای خود را بر این سرزمین گذاشته‌ اند و نشانه‌های مختلفی را بر روی دژهای نظامی کشور می‌توان دید. اغلب این دژها در گذرگا ه‌ های کوهستانی، معابر تنگ و دره‌ها ساخته شده‌اند تا دسترسی به آن‌ها دشوار باشد.

ghale

علت نام گذاری قلعه گونیو

این قلعه در زمان‌های مختلف تاریخی، با نام‌های متفاوتی معروف شده است. برای مثال نام باستانی و قدیمی این قلعه آپساروس است و در زمان قرون وسطی نیز به نام آکامپیس خوانده می‌شد. بر اساس منابع باقی مانده از تاریخ رومی‌ها و دوران بیزانس، افسانه‌ای وجود داشت که طبق آن نام دوم قلعه یعنی آپساروس، از اسطوره یونان باستان درباره آرگونوت‌ها سرچشمه گرفته است.

در واقع این منطقه، محلی بود که جاسون، شکارچی طلسم طلا با آپسیرس، پسر پادشاه آیات جنگید. در این جنگ جسد مثله شده آپسیرس در دریا انداخته شد اما امواج آن را به ساحل برگرداندند. به همین جهت آسپاروس از آپسریس مشتق شد و توسط همسایه‌های بربر تغییر پیدا کرد. سپس نام او را بر روی منطقه و قلعه گذاشتند.
در قرن 10 و 11 آکامپیس نام یونانی رودخانه چروخی بود که برای قلعه استفاده شد و سپس در قرن 14 نام گونیو بر آن گذاشتند. این نام مستعار به احتمال زیاد از نام شهر ایتالیایی جنوا نشات گرفته است، زیرا در آن زمان بازرگانان جنوا به طور فعال در این منطقه به تجارت می‌پرداختند.

ghale

مشخصات قلعه گونیو

گردشگران تور باتومی در این قلعه می‌توانند شواهدی از هزاره اول قبل از میلاد مسیح را از نزدیک ببینند. این بنا به صورت هوشمندانه‌ای در محلی خاص ساخته شده است که از سمت کوه، رودخانه و دریا محاصره می‌شود. همچنین، دیوارهای سنگی و برج‌های عظیم این ناحیه نیز از آن دفاع می‌کنند. 

استحکامات اولیه این بنا توسط رومیان ساخته شد که یک نقشه مستطیلی شکل کمی دراز است و طول آن به 222 متر می‌رسد. همچنین عرض این منطقه نیز 195 متر است و 75.4 هکتار را در خود جای می‌دهد. طول کلی دیوارهای اطراف آن 900 متر است و ارتفاع آن‌ها نیز به 5 متر می‌رسد. دیوارهای مربوط به استحکامات در این سازه، توسط 18 برج مراقبت می‌شوند. 4 برج گوشه‌ای که بزرگ‌تر از بقیه هستند، 7 متر ارتفاع دارند.
ورودی اصلی این بنا با درگاه قوسی آن در دیواره غربی واقع شده است. در ابتدا این استحکامات 22 برج و 4 دروازه داشته و نمایش اصلی و ورودی آن نیز به سمت دریا کشیده شده بود. برای ساختن این قلعه از بلوک‌های بزرگ بریده شده استفاده شده است. امروزه امکان دیدن سنگ تراشی‌های رومیان در بخش‌های پایین دیوارها، برج‌ها و دروازه‌های ورودی وجود دارد. 
قلعه گونیو دارای دیوارهای بلند و قدرتمندی است که برج‌های دیده‌بانی خاص خود را دارد. امروزه تنها 18 عدد از برج‌های این بنا باقی مانده‌اند و از 4 ورودی مختلف نیز تنها ورودی غربی آن حفظ شده است. 

ghale
زیارتگاه قلعه گونیو

یکی از بخش‌های قابل توجه قلعه گونیو، زیارتگاه آن است که در مرکز بنا واقع شده و مردم اعتقاد دارند، پیکر رسول «متی» در آن دفن شده است. طبق افسانه‌ها، این رسول در این منطقه آموزه‌های مسیحی را انتقال داد و در همین جا چشم از جهان فروبست. تابوت این منطقه به دلیل ممنوعیت کلیسا قابل بازگشایی نیست و به همین جهت نمی‌توان این فرضیه را رد یا قبول کرد.

ghale

بندر  باستانی گونیو

از دیگر نکات قابل توجه برای گردشگران تور باتومی 7 شب و 8 روز این است که در اطراف این قلعه، به احتمال بسیار زیاد، یک بندر باستانی یا قرون وسطایی وجود داشته است. البته امروزه بقایایی از این بندر به چشم نمی‌خورد، اما طبق یافته‌های باستان شناسی، احتمال ساخته شدن بندر دور از ذهن نیست. 

البته گونیو در زمان عثمانی‌ها یک بندر کوچک داشت که امکان توقف قایق‌های بادبانی را فراهم می‌کرد. تغییرات آب و هوایی نقش زیادی در ایجاد تفاوت محیطی دارند و باید به این نکته نیز توجه داشت. به احتمال زیاد در قرون وسطی دریا فاصله بسیار کمتری با این قلعه داشته است. حتی جهانگرد فرانسوی قرن هفدهم، ژان شاردن، در معرفی این بنا آن را در کنار دریا توصیف می‌کند.

ghale
سیستم آبرسانی قلعه گونیو

شاید یکی از جالب‌ترین بخش‌های قلعه گونیو برای گردشگران تور باتومی مربوط به سیستم آبرسانی آن باشد. در این ناحیه از سیستم لوله‌های سرامیکی استفاده می‌شد که از طریق آن‌ها آب را وارد حمام‌ها می‌کردند. مخزن‌های آب این قلعه تا امروز حفظ شده‌اند و در نزدیکی یکی از دیوارها می‌توان بخشی از بازسازی لوله‌ها را دید. بسیاری از بزرگان روم باستان از این طریق آب داغ در اختیار داشتند.

ghale

منطقه گونیو و ساکنان آن

مسافران تور باتومی  باید توجه داشته باشند که اطراف قلعه گونیو، حدود 2800 نفر سکونت دارند و در منطقه چندین هتل، اقامتگاه ساحلی، مهمان‌خانه، رستوران و موارد دیگر به چشم می‌خورند. از سال 2009 تا کنون این قلعه هر ساله در فصل تابستان میزبان جشنواره موسیقی کلاسیک سرنادس نایت بوده است و به همین جهت در بین مردم بومی نیز طرفداران زیادی دارد.

قلعه گونیو در کجا قرار دارد؟

این قلعه در ساحل جنوب شرقی دریای سیاه و در لبه سمت چپ رودخانه چوروخی واقع شده است. گردشگران تور باتومی برای بازدید از این منطقه باید حدود 12 کیلومتر از مرکز شهر باتومی به سمت جنوب بروند. فاصله این ناحیه تا تفلیس 380 کیلومتر و تا مرز ترکیه 4 کیلومتر است.
انتهای پیام

        
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LdutkwbAAAAAGxi8OGG4PNFoX0eVt2izESzckrJ