این ساحل لارک قشم زیبا در شرق جزیره قشم و در جنوب جزیره هرمز واقع شده است. در اصل لارک نام یکی از جزایر شهرستان قشم بوده و زیرمجموعه استان هرمزگان است.
ساحل لارک یکی از خاصترین دیدنیهای جزیره قشم است که از سال 2015 و بعد از ثبت عکس آن در مجله معروف نشنال جئوگرافیک بسیار معروف شد. این ساحل به دلیل وجود پلانکتونها ظاهری درخشان دارد که در مواقع آرام بودن دریا و بالا بودن مهتاب، درخشش آن بیشتر است.
راز آسمان پایتخت در این گزارش به معرفی کامل تور قشم ساحل لارک و دیدنیهای آن پرداخته است.
این جزیره کوچک و خاص با وجود اینکه ساکنان کمتری نسبت به دیگر نقاط ایران داشته است، اتفاقات مختلفی را از سر گذرانده و به همین جهت برای علاقهمندان به تاریخ نیز اهمیت زیادی دارد. این جزیره محل اصلی استقرار پرتغالیها در جنوب ایران بود و در زمان جنگ ایران و عراق نیز جنگهای دریایی زیادی اطراف آن صورت گرفت.
لارک دو منطقه مسکونی به نام لارک کوهی و لارک شهری دارد. این منطقه زیبا بر اثر فعالیتهای آتشفشانی ایجاد شده است و خاک آن مستعد کشاورزی نیست.
این جزیره یکی از مناطق مرجانی خلیج فارس است که در آن گونههای مرجانی مختلفی پیدا میشود. فعالیت اصلی مردم این ناحیه ماهیگیری و غواصی است و همچنین از معادن آن مواد معدنی ارزشمندی استخراج میکنند. در بسیاری از مواقع ماهی گیران لارک برای فروش ماهی به بندرهای عمان میروند که در نزدیکی این ناحیه قرار گرفته است.
مردم بومی جزیره لارک به یکی از گویشهای زبان لری صحبت میکنند که به نام کمزاری معروف است. به نظر میرسد که فرهنگ بومی این ناحیه نیز در لرستان ریشه دارد و مردم چند سده قبل از لرستان به آن کوچ کردهاند.
مسافران بسیاری برای تجربه غواصی در آبهای خلیج فارس سراغ ساحل لارک میروند. این ناحیه از جهت زیست بوم زیبایی که دارد و همچنین تنوع بینظیر مرجانها اهمیت بسیاری پیدا کرده است و غواصان با شنا در آن به راحتی میتوانند این مناظر زیبا را ببینند.
قبرستان تاریخی لارک
به دلیل روش خاص دفن اجساد مردم لارک، قبرستانهای این ناحیه نیز متفاوت هستند. سنگ قبرهای این جزیره با سنگ مرجان تهیه میشوند و در خاکسپاری، ابتدا آتشدانهای سنتی تهیه شده و بعد بر مزارها گذاشته میشوند. مردم در آن آتشدانها اسپند و کندر دود میکنند. گویا این رسم سابقهای بسیار کهن دارد و از زمان دوران باستان و فرهنگ زرتشتیان باقی مانده است.
قلعه پرتغالیها
از دیگر دیدنیهای ساحل لارک، قلعه پرتغالیها است. این قلعه در زمان شاه عباس صفوی باز پس گرفته شده است و ساخت آن به زمان حضور پرتغالیها در ایران برمیگردد. استحکامات مختلف پرتغالیها در این جزیره، اغلب از جنس سنگهای مرجانی، چوب و ملات است.
برج فانوس دریایی
در فاصله چهار کیلومتری بخش مسکونی جزیره لارک، برج فانوس دریایی قرار دارد که از فاصله دور نیز میتوان آن را دید. این برج زیبا یکی از نمادهای ساحل لارک است.
کشتی سوخته
کشتی سوخته در اصل بین جزیره قشم و جزیره لارک قرار دارد و در عمق 28 تا 40 متری آب میتوان آن را دید. انواع ماهیهای بومی مانند شیرماهی، باراکودا و ماهی شهری در این ناحیه زندگی میکنند.
لنج مغروق خلیفه
این لنج غرق شده در شرق جزیره لارک قرار دارد و در عمق 25 تا 40 متری آب قرار گرفته است. میدان دید این لنج بین پنج تا 10 متری آب است و در اطراف آن نیز آبزیانی مانند شیرماهی، باراکودا، ماهی شهری، هامور و جاش زندگی میکنند.
گنبدهای نمکی و کوههای آتشفشانی
قدم زدن در ساحل کوچک لارک میتواند تجربهای شگفت انگیز و جدید باشد. در این ناحیه وسایل حمل و نقل خاصی وجود ندارد و با گردش در آن میتوان مناطق بکر زیادی را پیدا کرد. گنبدهای نمکی و کوههای آتشفشانی از مناطق خاص این ناحیه هستند که هنگام قدم زدن به چشم میخورند.
همچنین، مردم بومی ناحیه سوغاتیها و صنایع دستی بسیار خاصی دارند که در معرض فروش گذاشتهاند. مسافران میتوانند با غذاهای بومی منطقه نیز آشنا شوند و نهایت لذت را از هم صحبتی با اهالی لارک ببرند.
برای دیدن ساحل لارک باید ابتدا به جزیره قشم سفر کنید و بعد از اسکله شهید ذاکری، سوار یکی از اتوبوسهای دریایی با مقصد لارک شوید. امکان استفاده از قایقهای موتوری نیز وجود دارد.
این جزیره زیبا در جنوب کشور قرار دارد و به همین جهت همانند شهرهای جنوبی دیگر بهترین زمان سفر به آن در نیمه دوم سال است. این ناحیه، آب و هوایی گرم و مرطوب دارد و در آن به دلیل کمبود بارش، گیاهان زیادی رشد نمیکنند. از جمله درختهای بومی لارک میتوان به آکهور و کرت اشاره کرد.
فاصله ساحل لارک تا کیش حدود 220 کیلومتر است، اما امکان سفر مستقیم از کیش به لارک وجود ندارد و حتما باید اول به قشم رفت. تقریبا بیش از پنج ساعت زمان میبرد تا از کیش به لارک رسید.
فاصله لارک تا بندرعباس حدود 31 کیلومتر است که مانند کیش باید ابتدا به قشم رفت و بعد به مقصد اصلی رسید.
فاصله ساحل لارک تا قشم حدود 16 کیلومتر است و طی کردن این مسافت با اتوبوسهای دریایی 45 دقیقه زمان میبرد.
فاصله ساحل لارک تا هرمز تقریبا 22 کیلومتر است که با کرایه کردن قایق میتوان آن را پیمود.